Gezinsgesprekken

“Het gezin is een van de meesterwerken van de natuur.”
(George Santayana)

Beschrijving

‘Elk huisje heeft zijn kruisje’ is het spreekwoord. Niets is dan ook zo herkenbaar als het langzaam ontstaan van het generatieconflict. Het sluipt er bijna ongemerkt in en het gaat vaak parallel aan de mate waarin de kinderen naar hun pubertijd groeien. Veel onbegrip, afzondering, de grenzen opzoeken maar vooral het negeren van jouw gezag. Het helpt dan enorm wanneer je er in slaagt om op gevoelsniveau met je kinderen in gesprek te komen,zonder je gezag te verliezen. Deze manier van communiceren is vaak een ‘handigheidje’ dat je kunt leren. In veel gevallen doet het de lucht klaren. Tijdens een gezinsgesprek gaan we in gesprek met het gezin.

 

We luisteren heel goed naar de persoonlijke wensen van elk lid van het gezin. Wensen van gezinsleden kunnen vaak botsen. Dat leidt onvermijdelijk tot conflicten. Achter elke wens gaat in basis een behoefte schuil. Met behulp van het Bliksemdiagram leren gezinsleden hun daadwerkelijke behoefte kenbaar te maken. Zo ontstaat er een open communicatie en wederzijds begrip. Door buiten de gebruikelijke kaders te leren denken ontstaan verrassende oplossingen.

 

Missie & Visie

  • FiRe communicatie® vormt de basis van alle producten en diensten van MeCuMa.
    Deze communicatievorm is gebaseerd op drie denkdiagrammen. Wilt u hier meer over weten?
    ...klik hier...

 

Meer informatie:

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Fiet Muris.
Daarvoor kunt u bellen naar nummer 06-25253221 / 046-4350162.

 

Aanmelden:

Voor een informatief eerste gesprek kunt u zich per email aanmelden bij Fiet Muris, info@mecuma.com of telefonisch contact opnemen.

Contactpersoon:
MeCuMa, Fiet Muris - info@mecuma.com
Tel.: 046 - 4350 162
GSM: 06 - 2525 3221

Gesprek lokatie:

  • MeCuMa
  • Nieuwstraat 28
  • 6171 GS Stein

Gesprek momenten:

In goed onderling overleg

Duur:
variabel

Leraren Register:
n.v.t.

Kosten:
in overleg