Coaching opleiding tot Personal Coach

- De voldoening wanneer de ander met uw persoonlijke coaching het doel bereikt -

Beschrijving:

Als mens hebben we dagelijks te maken met het behalen of het stellen van doelen. De buurvrouw die begint aan het zoveelste dieet, uw dochter wil naar de universiteit, uw man wil die promotie en u wil dat al uw leerlingen met een mooi rapport naar de volgende groep gaan.

We willen veel in het leven en als het ons niet lukt zijn we vaak teleurgesteld of voelen we ons onzeker. Gedachten als “ik kan het toch niet!” of “ik heb er de kracht niet voor!” zijn geen helpende gedachte bij het behalen van een doel. Toch zijn deze gedachten wel belangrijk in het proces ernaar toe.

 

Met deze coaching opleiding tot coach krijgt de professional tools om leerlingen/cliënten gericht te begeleiden bij het stellen en het behalen van doelen met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkeld diagram (Doel-diagram). Het Doel diagram helpt  om stapsgewijs een doel te bereiken, waarbij de focus gelegd wordt op de weg erna toe. Deze weg ligt vol obstakels waarvan u zich eerst bewust dient te worden om een einddoel te kunnen verwezenlijken. De cognitieve en gedragsmatige ontwikkeling wordt bevorderd doordat men leert om doelen te stellen, ze te analyseren, de belangrijkste zaken in volgorde te zetten en verantwoordelijkheid te nemen voor eigen handelen.

De kennismaatschappij, waarin iedereen met elkaar verbonden is, biedt een enorme hoeveelheid informatie en kennis. Doelen stellen, plannen en prioriteiten stellen zijn hierbij hard nodig.

 

Er wordt in deze opleiding tot coach gewerkt met diverse actieve werkvormen. Het diagram is na deze dagen direct in de eigen werksituatie, te gebruiken. Na deze training bent u in staat om kinderen/volwassene te begeleiden bij het behalen van doelen en mag u uzelf Personal Coach noemen.

 

Missie & Visie

  • FiRe communicatie® vormt de basis van alle cursussen, workshops en opleidingen van MeCuMa.
    Deze communicatievorm is gebaseerd op drie denkdiagrammen. Wilt u hier meer over weten?
    ...klik hier...

 

Wat komt er aan bod?

  • Hoe u middels het Doeldiagram een doel visueel in beeld brengt.
  • Hoe u obstakels leert te erkennen en om te zetten in tussendoelen.
  • Hoe u middels socratische vragen een helder beeld vormt van de situatie.
  • Hoe u tussendoelen gebruikt om buiten kaders te denken en te komen tot acties die bij u en de situatie passen.

 

Aanmelden:

Voor deelname kunt u zich per email aanmelden bij Fiet Muris, info@mecuma.com.

Na ontvangst van uw email, bevestigen wij uw aanmelding en sturen wij u ons deelnemersformulier en onze factuur. Na de ontvangst van uw betaling is uw aanmelding definitief.

 

Meer informatie:

Voor meer inhoudelijke informatie over onze opleiding kunt u contact opnemen met een van onze trainers.
Daarvoor kunt u bellen naar nummer 06-25253221 / 046-4350162.