Relatietherapie


“Waar liefde is, is leven.”

(Joseph Assison)

Beschrijving

Een relatie is net als een auto…die vergt ook enig onderhoud. Begrip voor elkaar is heel iets anders dan elkaar begrijpen. Elkaar begrijpen is niet noodzakelijk wanneer er begrip is voor de manier van denken van de ander. Het is hierbij belangrijk dat op gevoelsniveau met elkaar kunt communiceren zonder je eigenheid te verliezen. Je hoeft een actie van je partner niet altijd te begrijpen. We merken in de praktijk vaak dat partners wel naar elkaar luisteren maar niet begrijpen wat er nu écht bedoeld wordt.

In de vraag van de ander gaat een behoefte schuil. “Ik heb morgenavond een etentje met een collega. Kan jij op de kinderen letten?”...is de vraag. “Sociale contacten op het werk onderhouden”…is de behoefte. Leer op gevoelsniveau communiceren met je partner zonder je eigenheid te verliezen. Er is een verschil tussen begrip voor elkaar en het begrijpen van elkaar. Elkaar begrijpen is niet noodzakelijk wanneer er begrip is de andere manier van denken. Je hoeft een actie van je partner niet altijd te begrijpen.

Wanneer je leert om in behoefte te praten ontstaat er respect. Leer echt luisteren naar elkaar en wordt nieuwsgierig naar de reden van.
Op die manier kan er gestreefd worden naar een gezamenlijk doel en kan er (weer) een krachtig duo gevormd worden.

 

Missie & Visie

  • FiRe communicatie® vormt de basis van alle producten en diensten van MeCuMa.
    Deze communicatievorm is gebaseerd op drie denkdiagrammen. Wilt u hier meer over weten?
    ...klik hier...

 

Meer informatie:

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Fiet Muris.
Daarvoor kunt u bellen naar nummer 06-25253221 / 046-4350162.

 

Aanmelden:

Voor een informatief eerste gesprek kunt u zich per email aanmelden bij Fiet Muris, info@mecuma.com of telefonisch contact opnemen.

Contactpersoon:
MeCuMa, Fiet Muris - info@mecuma.com
Tel.: 046 - 4350 162
GSM: 06 - 2525 3221

Gesprek lokatie: (Opties)

  • MeCuMa,
  • Nieuwstraat 28,
  • 6171 GS Stein

Gesprek momenten:

In goed onderling overleg

Duur:
variabel

Leraren Register:
n.v.t.

Kosten:
in overleg

Een goede relatie verdient onderhoud. Een echte goede relatietherapeut biedt dan uitkomst. MeCuMa is de specialist in relatietherapie in Limburg.